Vikan® został założony w 1898 roku przez A. P. Pedersena. Jako członek rodziny rolniczej, która spożywała owoce swojej pracy przy stole po wykonanej na roli pracy, Pedersen miał instynktowną świadomość znaczenia i wartości higieny.
W ciągu kolejnych dekad Vikan® rozwijał się, wszedł na rynek międzynarodowy i wkroczył na nowe, ekscytujące obszary biznesowe. Jednak higieniczne czyszczenie w branży spożywczej i napojów zawsze pozostawało głównym celem.
Kodowane kolorami narzędzia ręczne pozwalają podzielić poszczególne strefy produkcji, aby uniknąć zakażeń krzyżowych. Oferujemy narzędzia ręczne w 12 kolorach, do których można dobrać Tablicę Cieni, w celu ich organizacji w przestrzeni produkcyjnej.
Jeśli nie wiesz lub nie jesteś pewny, jakie narzędzia ręczne będą najlepsze dla Twojego zakładu, zrobimy bezpłatny audyt i wspólnie dobierzemy najlepsze rozwiązania, dopasowane do danego miejsca.
Produkty Vikan® spełniają surowe normy jakości i bezpieczeństwa, co jest szczególnie istotne w branży spożywczej. Posiadają zgodność z normami HACCP, IFS i BRC.
Oferujemy znakowanie laserowe narzędzi, które może pomóc rozróżnić strefy lub konkretne narzędzia i komplety na które się składają.
ul. ks. Piotra Ściegiennego 252
25-116 Kielce
+48 41 332 21 90